צו ראשון - מידע וטיפים
מה זה בכלל צו ראשון?
“צו ראשון” הוא בעצם הזימון הראשוני של צבא ההגנה לישראל (צה”ל), שאותו מקבל כל אדם אשר עבר את גיל 16. בנוסף גם אנשים בעלי ר”פ (רישום פלילי) מקבלים צו ראשון, וגם הם צריכים להתייצב בלשכת הגיוס כמו כולם.
הצו הראשון נועד לתת לצבא פרטים ראשונים עליכם, בעזרת מיונים אשר מתבצעים ביום הזה; להכיר אתכם טוב יותר, ולקבל חוות דעת ראשונה על מיקום ושיבוץ נכון שלכם לטובתכם ולטובת המערכת.
מתי מקבלים צו ראשון?
“צו ראשון” נשלח אל כל מי שנחשב מועמד לשירות ביטחון (מלש”ב), על פי תאריך הלידה העברי שלכם. לכן:
אם נולדתם בין א’ בתשרי עד כט’ באדר, תקבלו את הצו שלכם במהלך אותה התקופה. אם נולדתם בין א’ בניסן עד כט’ באלול, תקבלו את הצו שלכם בין אפריל לספטמבר שנה מאוחר יותר.
מה זה “צו אחוד” או “צו בצוותא”?
במקום שכל מלש”ב יגיע ביום ספציפי אחר ללשכת הגיוס כדי לעבור את יום המיונים בעצמו, בית הספר (בתיאום עם לשכת הגיוס ויחידת מיט”ב) דואג לבצע יום מרוכז אחיד לכלל התלמידים באותו בית ספר/מוסד ארגוני.
צו איחוד מיועד להקל את תהליך המיון ומעבר היום הזה בצורה יותר מהירה ונוחה לכלל התלמידים, תוך התחשבות בכך שאף לא אחד יפספס חומר לימודי. מטרה נוספת של צו בצוותא היא גם למנוע מקרים בהם יש צורך לחזור שנית ללשכת גיוס, כדי להשלים מיונים ומבחנים שלא הספקתם לעבור.
למה כל כך חשוב להגיע ולהשקיע ביום הזה?
הצו הראשון נועד לתת לצה”ל מושג ראשון על מי אתם ומה אתם, ובעזרת אותם הנתונים (ציוני קב”ת ודפ”ר שעליהם נרחיב בהמשך) הצבא יבחר לנכון את המשך המיון העתידי שלכם. בצו הראשון יקבעו את נתוני האיכות שלכם בעיני צה”ל, ולכן על מנת להרשים ולהשיג ציון גבוה ככל הניתן, עליכם לעשות את המירב והמיטב שלכם.
הצלחה ביום הזה וקבלת ציון גבוה במבחן הפסיכוטכני (כלומר ציון דפ”ר גבוה), ישפרו משמעותית את הסיכויים שלכם לקבל בהמשך סוגים שונים ומגוונים של מיונים, אשר נחשבים יותר “נחשקים”. הצבא בוחר למיין לתפקידים כאלה אנשים עם נתונים ראשוניים גבוהים יותר, ולכן היערכות והתכוננות נכונה ליום הזה יכולה לקדם אתכם בצעד משמעותי לכיוון שירות איכותי ומעניין יותר.
“אין שני לרושם ראשוני”
זכרו – “צו ראשון” קורה פעם אחת וזה הרושם הראשוני שאתם משאירים לצה”ל עליכם. לטובתכם, בתור המלש”בים שמיועדים לעשות לפחות בין 2-3 שנים בצבא, השאירו רושם חיובי ומוצלח.
מה צריך להביא לצו ראשון?
על מנת להיות יעילים ולעבור את היום בצורה נוחה ופשוטה יותר, יש להצטייד בהתאם לרשימה הבאה:
- תעודה מזהה – יכול להיות תעודת זהות/ דרכון ישראלי
- טופס הצו הראשון שנשלח אליכם בדואר
- תעודת עולה – לעולים חדשים/ישנים
- דרכון זר לתושבי חוץ
- פרטי קופת חולים (שם הקופה/ מספר סניף)
- פרטים על ההורים (תעודת זהות/ שנת לידה)
- שאלון רפואי מלא וחתום על-ידי רופא
- מסמכי אבחון שונים אשר ברשותכם
- מומלץ להגיע עם תוצאות בדיקת שתן שבוצעה בקופת החולים (צריכה להיות עדכנית ל- 3 חודשים האחרונים). במקרה שלא הבאתם, מבצעים את הבדיקה באותו היום בצו הראשון.
- מומלץ – טופס בדיקת ראייה למרכיבי משקפיים. תוצאות בדיקת ראייה משלושת החודשים האחרונים (אפשר לעשות גם בצו ראשון). אם אתם מרכיבים משקפיים אתם צריכים להביא אותם איתכם.
- אם אתם בעלי מספר 4 ומעלה במשקפיים, תצטרכו להביא גם תוצאות בדיקת “קרקעית עין” מרופא עיניים בלבד ולא מאופטומטריסט.
- מומלץ להביא אוכל ובקבוק שתייה שיהיה איתכם במהלך היום (זהו יום ארוך ומתיש ואתם תצטרכו אנרגיה במהלכו)
מהן התחנות בצו ראשון?
יום המיון הראשון לצה”ל מורכב בסך הכל מ – 4 תחנות. אין סדר מסויים של תחנות, אלא אנשי יחידת מיט”ב יכוונו אתכם לכל תחנה בהתאם ללחץ ועומס שיכולים להיווצר במהלך היום.
התחנות בהם עוברים:
- אימות נתונים
- מבחן פסיכוטכני
- ראיון אישי
- בדיקה רפואית
בתחילת היום טרם כניסתכם אל התחנות תצטרכו בכניסה ללשכת הגיוס להציג תעודה מזהה ולקבל ברקוד/כרטיס מגנטי שאיתו תסתובבו במהלך היום. בכניסה לכל תחנה תצטרכו להעביר את הברקוד/כרטיס על מנת להירשם במערכות של מיט”ב שאכן עברתם שם ויהיה תיעוד לכך. זאת במטרה לעשות סדר בעקבות לחצים תמידיים הקיימים על הלשכה כל ימי מיון של צו ראשון.
זכרו- כדי שלא תצטרכו להגיע למצב של אי נוחות, שתצטרכו להסביר שהייתם בתחנה מסוימת ומצד שני לא מופיע במערכת את האישור לכך, פשוט לפני כל תחנה תעבירו את הברקוד/כרטיס וודאו שאכן השם שלכם עם הפרטים נקלטו במערכת ואתם רשאים להתחיל את התחנה!
אימות נתונים:
לפני הגעתכם ללשכה תתבקשו למלא שאלון אינטרנטי הנקרא “צו ברשת”. שם יקחו מכן פרטים בנוגע למסגרות בהן למדתם, כתובתכם וכו. חשוב למלא את השאלון לפני ההגעה ללשכה כדי לחסוך זמן ומאמץ מהיום העמוס.
כשתקראו לתחנת “אימות הנתונים” תעבור אתכם מאבחנת על הנתונים שמלאתם ותבדוק שלא חסר אף פרט. התחנה לרוב לוקחת כמה דקות בודדות לילידי הארץ.
לעולים חדשים, יתבצע מבחן עברית כדי לבדוק את יכולתם לעבור ראיון בעברית ובכדי להחליט על צורך בזימונם לקורסי עברית. ציון העברית של מלש”בים ילידי הארץ לרוב יקבע במהלך הראיון. כמעט כל מי שדובר עברית כשפת אם יקבל סימול עברית גבוה כך שאין צורך לחשוש מכך ולנסות להשתמש בשפה גבוהה בראיון.
מבחן פסיכוטכני:
זהו השלב שבו אתם נבחנים במספר רב של נושאים ושאלות רבות מכל תחום. המבחן סך הכל אורך בין חמישים דקות לשבעים דקות (שעה ועשר דקות). המבחן בנוי בצורה “אדפטיבית” כך שבכל נושא אם עניתם על שאלה נכון השאלה הבאה תהיה קלה יותר ולהיפך. כך המבחן לומד אתכם בצורה מהירה ומתאים את השאלות לרמה המתאימה לכם. לא צריכים להילחץ אם שאלה אחת מרגישה קלה יותר מהקודמת כי קשה לדעת ולשפוט את רמתן. נוסף לכך גם אם טעיתם בשאלה עדיין ניתן “לעלות” חזרה לשאלות הקשות, לכן אין סיבה לחשוב על כך במהלך המבחן, רק להתרכז בפתרון השאלות.
5 הנושאים המרכזיים שעליהם אתם נבחנים במבחן הפסיכוטכני הם:
- אנלוגיות (קשר) מילוליות – יופיעו לפניכם צמד מילים עם קשר לוגי מסוים שתצטרכו להבין את משמעותו, ועל בסיס הבנה זו להצליח לחבר צמד מילים נוסף המכיל את אותו סוג של קשר לוגי.
- חשיבה כמותית/ מתמטיקה/ חשבון – שאלון מגוון מהרבה תחומים במתמטיקה כמו בעיות יחסים, הספק, תנועה, הסתברות, גיאומטריה ועוד.
- הבנת הוראות – יופיעו בפניכם שאלות שרק במעקב מסודר אחרי ההוראות שניתנו תוכלו לענות על עליהם נכונה.
- אנלוגיות צורניות – יופיעו לפניכם שתי צורות עם קשר מסויים, ויהיה עליכם ליצור את אותו קשר עם 2 צורות נוספות.
- חשיבה צורנית – מופיע רצף של צורות ועליכם למצוא את ההמשך ואת השוני בין הצורות הקיימות לפי מאפיין מסוים שיש להבין.
*אנלוגיות – קשר של דימיון
מטרתו של המבחן הפסיכוטכני הוא לקבוע את ציון הדפ”ר (דפ”ר = דירוג פסיכוטכני ראשוני) שלכם אשר מהווה חלק משמעותי בהחלטת הצבא לאן לשבץ אתכם.
המבחן הפסיכוטכני הוא מבחן בצורה של שאלון עם תשובות רבות ברירה (“שאלון אמריקאי”). מהלך המבחן מתבצע בצורה אישית, כאשר אתם מול מחשב בעמדה. כל המבחן מחולק לפרקים, וכל פרק קצוב בזמן מסוים. ישנו שעון עצר המופיע על גבי המסך, משמש כעזר והתראה לגבי הזמן הנתון לכל פרק. בנוסף מקבלים דף טיוטה אחד, עיפרון ומחשבון מדעי. חשוב לזכור שיש רק דף טיוטה אחד ולהשתמש בו בצורה נבונה וחסכונית.
בסוף המבחן יש להחזיר את הדף, העיפרון והמחשבון חזרה למאבחנת.
*המבחן הפסיכוטכני הוא מבחן שניתן לבצע אך ורק פעם אחת (*ישנם מקרים מסוימים שיש אפשרות לבצע את המבחן אבל זה קורה יחסית מעט וצריך לעמוד בקריטריונים מסוימים, כמו לקבל ציון נמוך מהממוצע הארצי דפ”ר 50 לדוגמה).
*שווה ללמוד למבחן עם מחשבון כדי לתרגל מצב שדומה כמה שניתן למבחן עצמו ולנסות להפיק ממנו את המיטב.
*יש אפשרות לבקש לדחות את המבחן הפסיכוטכני אם אתם מרגישים שאתם לא מוכנים (מרגישים חולים, חום, לא אכלתם טוב או לא ישנתם טוב בלילה ואתם לא מספיק ערנים וחדים). יכולים להתחשב בכם וכנראה שתקבלו זימון ליום למחרת בבוקר, לכן תקחו בחשבון את המצב ואם תהיו מוכנים להגיע יום אחרי יום בשביל להשלים את המבחן.
זכרו- מצב שבו הספקתם לענות על כל השאלות ונישאר לכם זמן, יש אפשרות לחזור אחורה ולבדוק שאלות שכבר סומנו. ברגע שעברתם לפרק הבא אין אפשרות לחזור חזרה לפרק הקודם.
*אם לא זוכרים לנחש ! מקבלים נקודות רק על תשובות נכונות ולא מורידים ניקוד על טעויות.
ראיון אישי:
הראיון האישי נעשה בחדר נפרד כאשר מראיינת אתכם מראיינת פסיכוטכנית שעברה הכשרה ייחודית לפי התורה פסיכולוגית מקצועית וסודית החשופה משרתי המערך צה”ל בלבד. הראיון נבנה ונוצר בעצם על פי מחלקת מדעי ההתנהגות של הצבא.
הראיון אורך סביבות 20 – 40 דקות ומטרתו לתת למראיינת הבחנה מדויקת על קווי האופי שלכם, על רמת המוטיבציה לשרת שירות משמעותי בכלל ושירות בקרבי בפרט.
הראיון האישי הינו ראיון חד פעמי ואין אפשרות לבצע ראיון חוזר. הוא נחשב כמבחן כמו כל תחנה אחרת ואין לזלזל בו בשום צורה. בסוף הראיון יקבע ציונכם בששת התכונות הנבדקות ע”י המראיינ\ת. הציונים הללו בשילוב עם הדפ”ר ונתונים אחרים מהצו ישמשו את הצבא בקביעת מידת ההתאמה שלכן\ם לתפקידים שונים.
עד סוף 2017 הראיון האישי נועד אך ורק לכלל הבנים ומעט מאוד בנות היו עוברות אותו גם (כאלה המיועדות ללוחמה/ טיס/ מודיעין), בנובמבר 2017 הוחלט על רפורמה בצה”ל- כל מלשבית הולכת לעבור בצו הראשון גם ראיון אישי. רפורמה זאת מגיעה כתוצאה של הבנה כי נתינת ציונים בצו הראשון לבנות אך ורק על סמך 3 תחנות (אימות נתונים, מבחן פסיכוטכני, ובדיקה רפואית) אינו אמין מספיק, ויש לבצע ראיון מקיף על מנת לקבל יותר מידע מהבנות אודות המוטיבציה, הרצון לשירות משמעותי, יכולות נוספות ולא רק ידע השכלתי “על הנייר” (לימודים).
בדיקה רפואית:
בתחנת הבדיקות הרפואיות יבצעו כמה בדיקות סטנדרטיות כמו: מדידת משקל, גובה, לחץ דם ודופק.
מטרתה של התחנה היא להגיעה להחלטה על קביעת הפרופיל הרפואי הצבאי המתאים ביותר. הפרופיל שלכם מציג את רמת הכשירות הגופנית והבריאותית, וזהו עוד פרמטר שעל פיו תינתן החלטה על התאמה לשיבוץ בתפקידי צה”ל.
בנוסף יהיה עליכם בתחנה זו להגיש לרופא את השאלון הרפואי אותו הייתם אמורים למלא- (חשוב!). במידה והבאתם אתכם גם תוצאות של בדיקת שתן או בדיקת עיניים שביצעתם ב – 3 חודשים האחרונים בקופת החולים. (במקרה ולא הועלתם לעשות זאת, יש אפשרות לבצע את הבדיקות בלשכת הגיוס)
את הבנים יבדוק רופא בדיקה פיזית קצרה בדיקה שאנו בטוחים ששמעתם עליה רבות, ואילו את הבנות תבדוק רופאה שנמצאת בלשכה.
בתום התחנה ייקבע הפרופיל שלכם, שיכול לנוע בין 21 (פטור משירות צבאי) ועד 97 (בריא וכשיר לשרת שירות קרבי)
מי היא יחידת מיט”ב ומה מטרתה?
“מיטב” היא היחידה הצבאית היחידה המופקדת על ביצוע הליכי המיון והשיבוץ של כלל המיועדים לשירות ביטחון והחיילים בצה”ל. זהו הגוף הבלעדי האחראי על תהליך המיון של המלשב”ים ועל השיבוצים להמשך מיונים בצבא.
את אותם חיילי מיט”ב תפגשו לראשונה ביום המיון של הצו הראשון, ובהמשך הם ילוו אתכם בעיקר דרך המוקד הטלפוני שלהם.
“צו ברשת”
צה”ל משתדל להישאר עדכני, להקל את תהליכי הצו הראשון ביום המיון ובעצם נותן לכם אפשרות ל”קצר” תהליכים ביום עצמו. מטרת ה”צו ברשת” היא להקל את העומס שנוצר באחת התחנות הראשונות שפותחות את יום המיונים, והיא תחנת אימות נתונים.
בגדול בתחנה הזאת אתם יושבים מול חיילת שהוכשרה כמאבחנת פסיכוטכנית, ומטרתה (כשם התחנה) היא לאמת נתונים יבשים עליכם – כמו מקום מגורים, בית ספר, משפחה וכדומה. בעזרת צו ברשת, תוכלו לקצר את תהליך ההיקלטות בתחנה הראשונה, משום שהנתונים היבשים שלכם כבר נמצאים באתר המידע של צה”ל.
אז איך “צו ברשת” בעצם עובד?
רושמים באינטרנט “צו ברשת” והתוצאה הראשונה היא האתר של מיט”ב עם הסבר מפורט על התהליכים בו. השאלון מיועד לכל מי שהגיע לכיתה יא’, וניתן למלא אותו עד 5 ימים לפני ההגעה לצו ראשון ובכך לחסוך זמן בעמדה הראשונה.
השאלון כולל שלושה חלקים עיקריים: פרטים אישיים, משפחה ולימודים.
שימו לב: לא ניתן להגיע לצו ראשון לפני כיתה י”א. לכן, במידה ותענו בתחילת השאלון שאתם בכיתה י’, השאלון ייסגר אוטומטית ולא תינתן האפשרות להמשיך.
במידה ויש לי בעיה איך אני דוחה את הצו הראשון?
על מנת לדחות את התייצבותכם בלשכת הגיוס בתאריך המיועד, מומלץ לתקשר עם יחידת מיט”ב בדרכים הבאות:
- להתקשר בטלפון 1111
- להיכנס לאיזור אישי באתר ״מתגייסים״ ולשלוח הודעה ללשכת גיוס
- לשלוח מייל לכתובת meitav@idf.gov.il
תוך כמה זמן הנתונים מהצו הראשון מופיעים באתר?
הנתונים המופיעים באתר (באזור האישי שלכם) הם ציון הדפ”ר, ציון סימול העברית, הפרופיל הרפואי שלהם וציון ההתאמה שלכם (שנקבע בראיון האישי). והם למעשה נקראים “נתוני האיכות שלכם”. האתר מעדכן את הנתונים עד 120 שעות (5 ימים) מסיום כלל הליכי הצו הראשון שלכם. לפעמים אפילו תוכלו לראות את הציונים בפחות זמן אבל בממוצע לוקח לאתר להתעדכן עד 5 ימים מסיום הצו.
מונחים שכדאי להכיר לפני הצו הראשון:
- לשכת גיוס – המקום בו מתבצעת פעולת מיון ושיבוץ המלש”בים
- מלש”ב – מועמד לשירות ביטחון
- קב”ת – קבוצת תכנון
- דפ”ר – דירוג פסיכוטכני ראשוני
- פרופיל צבאי – זהו הפרופיל הרפואי המייצג מספר שניתן על ידי צה”ל לציון מידת התאמתו וכשירותו הרפואית של מלש”ב לשירות ביחידות ותפקידים בצה”ל.
- בקו”ם – בסיס קליטה ומיון
- יום המא”ה – יום מיון איתור והתאמה
- מנילה – שאלון העדפות שצה”ל מציע לכם בהתאם לציונים שתקבלו במיוני הצו ראשון ויום המאה
על כפתור הזזת הזימונים כבר שמעתם?
דצמבר 2018, צה”ל התקדם עוד מדרגה מבחינת השירותים הטכנולוגים והנגשת המידע למלש”בים, הוחלט על שינוי בגישת שליחת וקבלת הזימונים למיונים השונים של צה”ל. מטרת המהלך הינה הנגשת היכולת לקבוע דחייה של צווים וזימונים מיחידת מיט”ב ולצו הראשון ויום המא”ה, וזימונים מיחידות ומסלולים אחרים לימי מיון קדם צבאים נוספים, ובכך למנוע מצב של אי נעימות, ניסיון תקשורת ארוך ומסורבל דרך מרכז השירות של מיט”ב או חוסר קבלת מענה למקרים המחייבים אתכם דחייה כי אינכם מסוגלים לעמוד בתאריך היעד של צו הזימון שלכם.
בזכות האפשרות הזאת תוכלו לבקש דחייה של מיונים שונים כמו זימון לצו ראשון, ליום המא”ה (לבנות בלבד) ולמיוני המשך קדם צבאיים מתקדמים במסלולים השונים.
איך כפתור “הזזת הזימונים” עובד?
עליכם להיכנס לאתר “מתגייסים” באמצעות מחשב או לחילופין להיכנס לאתר דרך הטלפון הנייד לאתר המותאם לכך. לאחר כניסתכם לאתר, יש להתחבר לאזור האישי המופיע בסרגל הכלים העליון בצד שמאל.
כאשר אתם בפנים עליכם להיכנס לעולם הרלוונטי לזימון (לדוגמא עולם הצו הראשון, יום המא”ה, המיון המתקדם), ולחיצה על המיון המיועד שאותו אתם מעוניינים לדחות למועד אחר. מופיע בצידו של הזימון הקיים כפתור בשם “הזזת זימונים” ומיד יפתח בפניכם לוח שנה. בלוח השנה תצטרכו לסמן טווח תאריכים בהם תעדיפו להגיע למיון ללא כל בעיה. בשלב הסופי תבחרו שעה ותאריך שהכי מתאימים לכם ותמתינו עד לקבלת אישור סופי מהמערכת.
זכרו!
- בשלב בחירת התאריכים החדשה של הזימונים, שאליהם כן תוכלו להגיע בעתיד, יש לסמן תאריכים בטווח הזמן הקרוב לזימון המקורי.
- ניתן להזיז זימונים לכל מיון עד 48 שעות לפני התקיימות המועד הנוכחי.
- כל זימון אליו קיבלתם צו, ניתן להזיז עד פעמיים לכל היותר.
- ניסיתם לשנות תאריך ולא קיבלתם אישור? זכרו שכל הקודם זוכה! שינוי מועד זימונים שקיבלתם תתאפשר אך ורק על בסיס מקום פנוי במועד אחר בלבד.
10 טיפים מנצחים לצו ראשון!
- הכנה מספקת – הצו הראשון הוא חלק חשוב מתהליך הגיוס שלכם! שימו לב להתכונן אליו הכי טוב שאפשר כמה שיותר זמן מראש. לדעת לקראת מה אתם הולכים – איזה תחנות יהיו בצו, מה הולכים לעבור בכל תחנה. אפשר לקבל עוד מידע באתר שלנו (מבחן דפ”ר, ראיון אישי, בדיקות רפואיות – קישורים) וכמובן להתכונן בעזרתנו עם החבילות השונות (גם מקום לקישורים).
- שינה – זה כאילו הכי טיפ שנראה חסר משמעות אבל הוא קריטי. ביום שאנחנו עייפים בו, רמת הריכוז שלנו יורדת, היכולות הקוגניטיביות הקריטיות למבחן יורדות גם הן וההצלחה שלנו בראיונות נפגמת באופן משמעותי כי אנחנו לא מרוכזים מספיק ולא מצליחים לחשוב מספיק בבהירות. לכן חשוב לתת לעצמכם זמן מספק לשינה טובה, לשתות תה מרגיע לפני, לעשות מדיטציה ונשימות, לשים מוזיקה מרגיעה ולישון במצעים נקיים אחרי מקלחת – כל דבר שיגרום לשינה שלכם לפני היום החשוב הזה להיות מצוינת!
- אוכל – נראה גם שטותי אבל ללא ספק זה קריטי! בלשכת הגיוס יש במקרה הטוב חטיפים וממתקים, אבל זה לא אוכל שכדאי לאכול ביום שצריך להיות בו מרוכזים ובמיטבנו. תאכלו ארוחת בוקר טובה ומזינה, תשתו בנחת את הקפה, התה או השוקו שלכם, תכינו לכם קופסה עם ירקות ופירות, סנדוויץ’ טוב וחטיפים בריאים כמו תמרים, שוקולד מריר, אגוזים וחטיפי אנרגיה. זה יכול להיות יום ארוך ולפעמים גם מלחיץ, חשוב לאכול בו דברים שיעזרו למוח ולגוף שלכם להיות במיטבם ולעזור לכם לעבור את היום הזה בהצלחה הכי גדולה שתוכלו!
- אימון – גם זה נשמע משעשע אבל מבטיחים לכם שזה יעשה לכם טוב! ריצה, יוגה, כדורסל או כדורגל, ריקוד או אפילו סיבוב בשכונה עם חבר\ה, אמא\ אבא, או הכלב – בערב שלפני הצו, יכולים לעזור לגוף לשחרר מתחים, להפריש חומרים טובים ומרגיעים ולהכין את הגוף ואת המוח להיות במצב מצוין לפני היום החשוב שלפניכם!
- משהו כיף – תקבעו משהו כיף לעשות בערב שלפני הצו ובערב שלאחריו. זה יכול להשתלב עם האימון או בלי קשר אליו, זה יכול להיות משהו שאתם אוהבים לעשות לבד או ביחד, עם המשפחה או עם חברים, אבל זה מרגיע, מאפשר החלפת אנרגיות והגעה בשיאכם ליום החשוב שלפניכם! גם אם הלך טוב וגם אם לא, העיקר להיות עם אנשים שאוהבים אתכם לפני ואחרי, או עם עצמכם בתוך משהו שאתם אוהבים לעשות ושעושה לכם טוב.
- פרופורציות – הצו הראשון הוא מאוד חשוב וצריך להשקיע בו ולהתכונן אליו בצורה הראויה, הוא משמעותי לקביעת הנתונים שלכם בצבא ולכן חשוב להשקיע בו. עם זאת, זה לא היום היחיד בחיים שיקבע את כל העתיד שלכם וחשוב לזכור את זה. יש את יום המא”ה ויש את כל החיים שיש לכם עכשיו, את ביה”ס, התחביבים, המשפחה והחברים – ואתם תמשיכו להתפתח ולצמוח כל החיים. חשוב לשים את הדברים בפרופורציות ולזכור שזה בהחלט יום חשוב אבל הוא לא הכל, והכל יהיה בסדר בסוף.
- אתם לא לבד – כולנו עברנו את זה, הרבה עוברים את זה עכשיו ועוד רבים מאיתנו יעברו את זה. הצו הראשון ותהליך הגיוס והשירות בצבא הם נחלתם של כל ישראלי\ת כמעט. זה עוזר לדעת שעוד אנשים איתנו בסירה ושאנחנו לא לבד בקושי. לכולם זה לא היום הכי כיפי והוא מלחיץ כי יודעים את החשיבות שלו, אבל זה פשוט משהו שצריך לעבור ואתם לא לבד בזה. [כדי להכיר עוד אנשים מוזמנים להצטרף לקהילה שלנו 🙂]
- הכנות מקדימות – נחזור קצת לפרקטיקה. כדי להוריד לחץ מהיום עצמו, כדאי לדעת בדיוק איך ומתי אתם מתכוונים להגיע ללשכת הגיוס, מה תלבשו ומה תביאו איתכם בתיק כדי שביום עצמו יהיה כמה שפחות לחץ שלא קשור לדברים שצריך לעבור. תכינו את התיק והבגדים בערב לפני, את האוכל היבש שאפשר לשים בתיק כבר תשימו, תכוונו שעונים מעוררים למספיק זמן לפני, תבדקו בדיוק את ההגעה באפליקציות המתאימות ותגזרו לעצמכם זמנים ככה שבבוקר של הצו רק תשתו את הקפה, תאכלו את הארוחה ותצאו לדרך צלחה 🙂
- אותנטיות – אל תפחדו להיות עצמכם! הצבא הוא חלק חשוב בעתיד הקרוב, ולכל אחת ואחד יש תפקידים שונים שמתאימים לה\ו. חשוב שתביאו את עצמכם, תהיו אמיתיים וכנים, תשקיעו מחשבה בשאלות ששואלים אתכם ותענו ברצינות, ככה שהצבא באמת יוכל להכיר אתכם ושהנתונים שלכם יהיו מתאימים לתפקידים שאתם יכולים להתאים אליהם באמת. תחשבו איזה באסה זה שבגלל שלא אמרתם את האמת על עצמכם יום אחד בגיל 16 ולכן תשרתו שנתיים או שלוש בתפקיד שלא באמת מתאים ליכולות ולרצונות שלכם. חבל ☹️
- מבט קדימה – הצו הראשון הוא רק ההתחלה של תהליך ארוך וחשוב בחיים שלכם עכשיו. תזכרו מה המטרות שלכם, לאן אתם רוצים להגיע ולמה. תשקיעו מחשבה עוד לפני ההגעה לצו הראשון, תקראו, תשאלו אנשים סביבכם שהם מבוגרים יותר, תתייצעו ותנסו להבין עם עצמכם איזה תפקידים מעניינים אתכם ומאילו סיבות. כשיהיו תשובות ברורות, יהיה יותר קל לעבור את היום הזה ואת התהליך הארוך והשנים שלפניכם בשירות הצבאי.