מי אנחנו?
אתר “פזצטא” רוצה לתת לכם, מועמדים לשירות הביטחון העתידי שלנו, אפשרות להגיע מוכנים לצו הראשון בצורה הטובה ביותר שיש. אנחנו רוצים להכין אתכם כדי שתוכלו להפציץ בצו הראשון, ובכל שאר המיונים הנוספים שיהיו לכם בהמשך.
באתר תוכלו למצוא מידע רב אודות צו ראשון, וכן תהליכי מיון נוספים ודרכי ההכנה אליהם בכלל. כל אלו יסייעו לכם בהכנה לצו הראשון.
מה זה בכלל צו ראשון?
“צו ראשון” הוא בעצם הזימון הראשוני של צבא ההגנה לישראל (צה”ל), שאותו מקבל כל אדם אשר עבר את גיל 16. בנוסף גם אנשים בעלי ר”פ (רישום פלילי) מקבלים צו ראשון, וגם הם צריכים להתייצב בלשכת הגיוס כמו כולם.
הצו הראשון נועד לתת לצבא פרטים ראשונים עליכם, בעזרת מיונים אשר מתבצעים ביום הזה, להכיר אתכם טוב יותר, ולקבל חוות דעת ראשונה על מיקום ושיבוץ נכון שלכם לטובתכם ולטובת המערכת.
מתי מקבלים צו ראשון?
“הצו הראשון” נשלח אל כל מי שנחשב מועמד לשירות ביטחון (מלש”ב), על פי תאריך הלידה העברי שלכם. לכן:
אם נולדתם בין א’ בתשרי עד כט’ באדר, תקבלו צו ראשון במהלך אותה התקופה. אם נולדתם בין א’ בניסן עד כט’ באלול, תקבלו את הצו שלכם בין אפריל לספטמבר שנה מאוחר יותר.
מה זה "צו אחוד" או "צו בצוותא"?
במקום שכל מלש”ב יגיע ביום ספציפי אחר ללשכת הגיוס כדי לעבור את יום המיונים בעצמו, בית הספר (בתיאום עם לשכת הגיוס ויחידת מיט”ב) דואג לבצע יום מרוכז אחיד לכלל התלמידים באותו בית ספר/מוסד ארגוני.
צו איחוד מיועד להקל את תהליך המיון ומעבר היום הזה בצורה יותר מהירה ונוחה לכלל התלמידים, תוך התחשבות בכך שאף לא אחד יפספס חומר לימודי. מטרה נוספת של צו בצוותא היא גם למנוע מקרים בהם יש צורך לחזור שנית ללשכת גיוס, כדי להשלים מיונים ומבחנים שלא הספקתם לעבור.
למה כל כך חשוב להגיע ולהשקיע ביום הזה?
הצו הראשון נועד לתת לצה”ל מושג ראשון על מי אתם ומה אתם, ובעזרת אותם הנתונים (ציוני קב”א ודפ”ר) הצבא יבחר לנכון את המשך המיון העתידי שלכם. בצו הראשון יקבעו את נתוני האיכות שלכם בעיני צה”ל, ולכן על מנת להרשים ולהשיג ציון גבוה ככל הניתן, עליכם לעשות את המירב והמיטב שלכם.
הצלחה ביום הזה וקבלת ציון גבוה במבחן הפסיכוטכני (כלומר ציון דפ”ר גבוה), ישפרו משמעותית את הסיכויים שלכם לקבל בהמשך סוגים שונים ומגוונים של מיונים, אשר נחשבים יותר “נחשקים”. הצבא בוחר למיין לתפקידים כאלה אנשים עם נתונים ראשוניים גבוהים יותר, ולכן היערכות והתכוננות נכונה ליום הזה יכולה לקדם אתכם בצעד משמעותי לכיוון שירות איכותי ומעניין יותר.
"אין שני לרושם ראשוני"
זכרו – “צו ראשון” קורה פעם אחת וזה הרושם הראשוני שאתם משאירים לצה”ל עליכם. לטובתכם, בתור המלש”בים שמיועדים לעשות לפחות בין 2-3 שנים בצבא, השאירו רושם חיובי ומוצלח.
מי היא יחידת מיט"ב ומה מטרתה?
“מיטב” היא היחידה הצבאית המופקדת על ביצוע הליכי המיון והשיבוץ של כלל המיועדים לשירות ביטחון והחיילים בצה”ל. זהו הגוף הבלעדי האחראי על תהליך המיון של המלשב”ים ועל השיבוצים להמשך מיונים בצבא.
את אותם חיילי מיט”ב תפגשו לראשונה ביום המיון של הצו הראשון, ובהמשך הם ילוו אתכם בעיקר דרך המוקד הטלפוני שלהם.
"צו ברשת"
צה”ל משתדל להישאר עדכני, להקל את תהליכי הצו הראשון ביום המיון ובעצם נותן לכם אפשרות ל”קצר” תהליכים ביום עצמו. מטרת ה”צו ברשת” היא להקל את העומס שנוצר באחת התחנות הראשונות שפותחות את יום המיונים, והיא תחנת אימות נתונים.
בגדול בתחנה הזאת אתם יושבים מול חיילת שהוכשרה כמאבחנת פסיכוטכנית, ומטרתה (כשם התחנה) היא לאמת נתונים יבשים עליכם – כמו מקום מגורים, בית ספר, משפחה וכדומה. בעזרת צו ברשת, תוכלו לקצר את תהליך ההיקלטות בתחנה הראשונה, משום שהנתונים היבשים שלכם כבר נמצאים באתר המידע של צה”ל.
אז איך "צו ברשת" בעצם עובד?
השאלון כולל שלושה חלקים עיקריים: פרטים אישיים, משפחה ולימודים.
שימו לב: לא ניתן להגיע לצו ראשון לפני כיתה י”א. לכן, במידה ותענו בתחילת השאלון שאתם בכיתה י’, השאלון ייסגר אוטומטית ולא תינתן האפשרות להמשיך.
במידה ויש לי בעיה איך אני דוחה את הצו הראשון?
תוך כמה זמן הנתונים מהצו הראשון מופיעים באתר?
הנתונים המופיעים באתר (באזור האישי שלכם) הם הקב”א, הדפ”ר והפרופיל, והם למעשה נקראים “נתוני האיכות שלכם”. האתר מעדכן את הנתונים עד 120 שעות (5 ימים) מסיום כלל הליכי הצו הראשון שלכם.