יום המא”ה

מה זה יום המא"ה?

יום המא”ה (ראשי תיבות של: מיון איתור והתאמה) הוא יום מיון צבאי שנועד לבנות עם פרופיל רפואי מעל 45 וציון סימול עברית 6 ומעלה. ומטרת היום היא קבלת נתונים נוספים של המועמדות וכך שאם ביום המיון הראשון “צו ראשון” מועמדת לא הצליחה להביא את עצמה לידי ביטוי – זה היום שבו ניתן לעשות את השינוי ולהראות לבוחנים ולמדריכים את היכולות האמיתיות שלכם.

החל מנובמבר 2021 צה”ל משנה מדיניות בצורת המיונים שלו, כך שכל המועמדים הבנים ידרשו לעבור את יום המא”ה גם הם. תחילה יום המא”ה לבנים (שיקרא גם יום המפ”ל – יום מיון לפיקוד וללחימה) יהיה מיועד רק לבנים שיהיו בעל פרופיל קרבי ויהיו מתאימים לשיבוץ בתפקידי לחימה ופיקוד שונים.  מטרת המיון הנוסף יהיה להתאים בצורה מדויקת יותר את המסלולים והתפקידים לכל המועמדים כך שיוכלו למנוע שחיקה במהלך השירות הצבאי ובעיקר להפסיק את מגמת הנשירה משירות קרבי מלא תוך כדי השירות.

התהליך מתחיל עוד בכיתה י”א ונמשך עד אמצע כיתה י”ב, בהתאם למחזור הגיוס, ומתבצע כמה חודשים לאחר השלמת ההליכים והתחנות בצו הראשון.

במהלך יום המא”ה צה”ל בוחן אתכם במספר תחנות, ולומד על הכישורים והיכולות שלכם בתחומים שונים; זאת במטרה להתאים לכם שיבוץ לתפקידים התואמים את יכולותיכם, וכן כדי שתוכלו לשרת שירות צבאי משמעותי.

איך מתבצע יום המא"ה בימי מגפת הקורונה?

בעקבות השינויים בהתנהלות השגרתית שגרמה מגפת הקורונה, נוצרו שינויים בתהליך מעבר היום ולכן לפי ההנחיות החדשות על המועמדים לעבור לעבור את יום המיון בצורה מקוונת ולא בצורה פרונטלית כמו שהיה נהוג.
יום לפני תאריך הזימון, תקבלו מסרון SMS לנייד עם זימון ל”ZOOM” (יישומון המאפשר לבצע שיחות וידאו רבות משתתפים) וכן ייתכן כי המדריך/ה שלכם תפתח קבוצת ווצאפ ליום המיון ושם יועבר לכם כל המידע החשוב והרלוונטי אודות היום שיקרה למחרת.

עליכן יהיה להתכונן בעזרת הצטיידות במחשב עם חיבור לאינטרנט (בעזרת WIFI) והורדת היישומון “ZOOM”, ביחד עם מיקרופון תקין ומצלמה.

מה חשוב לדעת?

  • הקבוצות ביום המיון יכילו עד 6 משתתפים לכל קבוצה.
  • היום המקוון צפוי להתחיל בשעה 8:00 בבוקר ועתיד להסתיים בשעה 16:00 אחר הצהריים.
  • תצטרכו להיות מוכנים כבר בשעה 7:30 לאשר כניסה לשיחת הוידאו ולאישור זיהוי סופי לפני תחילת היום.
  • בבוקר תקבלו את הקישור לשיחת הוידאו, ואת מספר הטלפון של האחראי על המיון (במידה ותצטרכו לפנות אליו לעזרה במהלך ההתחברות או המשך היום).
  • יהיו הפסקות ומנוחה בין התחנות.
  • הקלות שיש לחלקכם מבית הספר אינן תקפות ליום המיון הזה.
  • תצטרכו להימצא בסביבת מקום שקט וסטרילי, לא תוכלו להתייעץ ולהיעזר באף אחד במהלך היום.
  • אסור להשתמש בעזרים כמו מחשבון במהלך היום.
  • לא ניתן לבצע את יום המיון דרך הטלפון.
  • ניתן לדחות את המיון עד שבוע מהתאריך הקבוע בזימון.
  • חשוב לוודא שלפני יום המיון, כתובת המייל הרשומה במיט”ב אכן נכונה. ניתן לשנות ולעדכן את הכתובת עד השעה 16:00 של יום לפני יום המיון. במקרה שכתובת המייל אינה נכונה ואינה עודכנה, לא תוכלו לבצע את המיון!
  • יום המא”ה במסגרת הנחיות מגפת הקורונה תקפות למלשביות שעתידות להתגייס בין מועדי חודש יולי 2020 לגיוסי חודש דצמבר 2021 (אלא אם ההנחיות ישתנו בהתאם).

מי מקבל זימון ליום המא"ה?

זימון ליום המא”ה מגיע כמה חודשים לאחר סיום הצו הראשון. הזימון נשלח אך ורק לבנות אשר הפרופיל שלהן הינו 45 ומעלה, ובנוסף גם קיבלו ציון 6 במבחן סימול עברית בתחנת אימות נתונים.

מחודש נובמבר 2021 צה”ל יתחיל לבצע ימי מיון נוספים גם לבנים וזאת במטרה לבחון את רמת ההתאמה לשירות קרבי ולתפקידים פיקודיים שונים.

עם סיום הצו הראשון ולאחר עיבוד הנתונים, הצבא ישלח אליכן בדואר זימון אודות מועד היום הרלוונטי. בנוסף תקבלו מסרון SMS עם הפרטים, וייפתח לכם מידע נוסף על היום באזור האישי באתר “מתגייסים”.

מה צריך להביא ליום המא"ה?

  • תעודה זהות.
  • צו זימון ליום המא”ה.
  • מומלץ להביא אוכל ובקבוק מים.

למה חשוב להגיע ליום הזה?

חשיבותו של היום הזה גדולה, מכיוון שמטרתו לעזור לצבא להכיר אתכם ואת היכולות שלכם במגוון תחומים שונים. יכולות אלו באות לידי ביטוי במבחנים שונים בתחנות מגוונות במהלך היום, ובכך ניתן לראות את מידת ההתאמה של כל אחד ואחת מכם לתפקידים האפשריים. זאת, כמובן, תוך הסתמכות על הנתונים הראשוניים שלכן מהצו הראשון.

 

אי הגעה ליום המא”ה מבטל עבורכם את ההזדמנות להשפיע על יכולת הבחירה שלכם, ו”להשמיע את קולכם” בפני הצבא. משמעות הדבר היא שהצבא בוחר לשבץ אותך לתפקידים במערכת, אך ורק לפי הנתונים האישיים הראשונים שלך שהתקבלו בסיום הצו הראשון, וזאת בהתאם לצורכי הצבא.

 

זכרו – אי הגעה משמעותה שהצבא אינו פותח בפניכן אפשרות למלא מנילה (שאלון העדפות).

 

איך דוחים את הזימון במידה ויש בעיה?

במידה ומתעוררת בעיה עם התאריך מסוים בו נקבע מועד ההתייצבות ליום המא”ה, בהחלט ניתן לשנות את התאריך. התהליך אינו מסובך וקיימות שתי אפשרויות:

  1. יש להתקשר אל מרכז השירות של יחידת מיט”ב בטלפון 1111
  2. כניסה לאזור האישי באתר ולחיצה על כפתור “הזזת הזימונים

איפה מתבצע יום המא"ה?

יום המא”ה הוא יום ארוך, במהלכו עוברים מספר תחנות. בשל מספר רב של בנות המבצעות את יום מיון, איתור והתאמה, צה”ל נערך לבצע את המבחנים בכמה מוקדים שונים ברחבי הארץ, בהתאם לאזור מגוריכם.

להלן מרכזי האבחון בהם מתבצע יום המיון:

  • סניף תל אביב – רחוב תבואת הארץ 3
  • סניף באר שבע – דרך השלום 18
  • סניף חיפה – האשלג 3 (בתוך המכללה למנהל, בקומה ה 2)
  • סניף ירושלים – רחוב שטראוס 24
  • סניף אילת

*כל מרכזי האבחון נמצאים במבנים של “אדם מילוא”.

מה עושים ביום המא"ה?

בתחילת היום תחולקו למספר קבוצות, עם בנות נוספות שאינכן מכירות. בשלב זה חשוב להבין שכל אחת מכן נמדדת בצורה אישית, ולא במידת ההצלחה של הקבוצה!

במהלך היום תבצעו מבחנים שמטרתם להכיר אתכם טוב יותר, ולתת לצה”ל הערכה של הכישורים השונים שלכם. בין היתר תעברו מבחנים במחשב, סימולציות אישיות, תחנות פעילות המשלבות תרגילים פיזיים פשוטים יחסית, תחנות דיון קבוצתי ותחנת הרצאה.

מהם הציונים ביום המא"ה?

ציוני יום המא”ה ניתנים בסולם מ -1 (הציון הנמוך ביותר) ועד 5 (הציון הגבוה ביותר) בכל קטגוריה. הציונים הללו הם ציונים משוקללים, ולכן קבלת ציון 5 בכל אחד מהתחומים הוא משהו שכמעט אינו בר השגה.

הסיבה המרכזית לכך היא שהציונים נמדדים ביחס אינדיבידואלי (אישי), כל אחד ואחת לעצמו. לדוגמה – נופר הפגינה יכולות ברמה טובה בתחום ההדרכה, המזכה אותה בציון 5, אך קיבלה ציון נמוך במעט (4) משום שבמבחן אחר כמו יכולות טכניות, הרשימה עם יכולות ברמה גבוהה יותר, דבר שזיכה אותה בציון גבוה של 5.

מה קורה ביום שאחרי?

לרוב עובר שבוע עד שמגיעות תוצאות יום המא”ה, והן יופיעו אצלכם באתר מתגייסים באזור האישי. על פי התוצאות שיתקבלו והנתונים האישיים שלכן, הצבא יכין וישלח לכן שאלון העדפות (מנילה) לתפקידים שאליהם הצבא חושב שתוכלו להתאים ולהשתבץ. כל שעליכם לעשות מרגע קבלת השאלון (תשלח הודעת SMS והשאלון ייפתח למילוי באתר באזור האישי), הוא להיכנס ולמלא אותו בהקדם.

ערעור על ציונים מיום המא"ה

במידה ואינכן מרוצות מהתוצאות לאחר קבלת הציונים מיום המא”ה, ניתן להגיש ערעור על ציון מאחת או יותר תחנות שעברתן.

בקשת הערעור צריכה להכיל:

  • מכתב מפורט המסביר את פרטי הבקשה והסיבה לערעור.
  • המלצה מגורם סמכותי בכיר המכיר אתכן. עליו למלא “המלצת סמכות על ערעור ליום המא”ה” המופיע באתר (ניתן למצוא אותו על ידי הקלדת שמו בקטגורית החיפוש).
    *מטרת מילוי טופס זה הינו הכרה של הצבא ביכולותיך במסגרת אליה את משתייכת.
  • הוספת מסמכים רלוונטים העשויים לתמוך בבקשתך.

 

לאחר שליחת הערעור, גורמים המוסמכים לכך ייבחנו את הבקשה. במידה ובקשתך תאושר, ייקבע מועד בו תבצעי את המבחנים בשנית (אך ורק את המבחנים עליהם התקבל הערעור).


הציון הנקבע הינו הציון האחרון ולא הציון הגבוה יותר.

הערות חשובות שכדאי לדעת ולזכור:

  • אסור לאחר לתחילת יום המאה! במידה ותגיעו באיחור, ייאלצו לקבוע לכן מועד חדש ותישלחו חזרה הביתה.
  • יום המאה הוא יום חד פעמי! חשיבותו משמעותית עבורך, ולכן חשוב מאוד להתייצב במועד שנקבע בצו הזימון.
  • לפני היום המיועד ניתן למצוא מידע נוסף באזור האישי באתר “מתגייסים”.
  • מומלץ להגיע עם אוכל ומים (מדובר ביום ארוך של כ-7 שעות).
  • התייצבות ליום המא”ה לא מבטלת אפשרות להתמיין ללוחמה, לתפקידים קרביים ולגיבושים.
  • בסיום היום, השלב הבא שייפתח בפניכן יהיה מילוי שאלון העדפות באזור האישי באתר “מתגייסים”.

מה צריך להביא ליום מיון איתור והתאמה?

חיילות ביום המא"ה
תעודה זהות
צו זימון ליום המא”ה
מומלץ להביא אוכל ובקבוק מים

איפה מתבצע יום המא"ה?

יום המא”ה הוא יום ארוך, במהלכו עוברים מספר תחנות. בשל מספר רב של בנות המבצעות את יום המיון, האיתור וההתאמה, צה”ל נערך לבצע את המבחנים בכמה מוקדים שונים ברחבי הארץ, בהתאם לאזור מגוריכן. להלן מרכזי האבחון בהם מתבצע יום המיון:
תל אביב – רחוב תבואת הארץ 3
באר שבע – דרך השלום 18
חיפה – האשלג 3 (המכללה למנהל, קומה 2)
ירושלים – רחוב שטראוס 24
אילת
*מרכזי האבחון נמצאים במבנים של “אדם מילוא”

הערות חשובות שכדאי לדעת ולזכור:

יום המא"ה
אסור לאחר לתחילת יום המאה! במידה ותגיעו באיחור, ייאלצו לקבוע לכן מועד חדש ותישלחו חזרה הביתה
יום המאה הוא יום חד פעמי! חשיבותו משמעותית עבורך, ולכן חשוב מאוד להתייצב במועד שנקבע בצו הזימון

לפני היום המיועד ניתן למצוא מידע נוסף באזור האישי באתר “מתגייסים”

מומלץ להגיע עם אוכל ומים (מדובר ביום ארוך של כ-7 שעות)
התייצבות ליום המא”ה לא מבטלת אפשרות להתמיין ללוחמה, לתפקידים קרביים ולגיבושים
בסיום היום, השלב הבא שייפתח בפניכן יהיה מילוי שאלון העדפות באזור האישי באתר “מתגייסים”

רוצים להפציץ במבחני יום המא"ה?

בדפים הבאים תראו איך לעשות את זה נכון